DEMİRDEN KAFESTE YAŞADI BUGÜNE KADAR

TAKİP ET

77 yaşındaki Paul Alexander, çocuk felcine yakalandığı altı yaşından beri yaşamını demirden yapılmış bir akciğerde geçiriyor.

Corona virüsüne yakalandıktan sonra hastaneye kaldırılan Alexander'ın durumu ciddileşti. Alexander'ın yaşadığı bu benzersiz durum, sosyal medyada paylaşılarak dikkat çekiyor.

Paul Alexander, 2 metrelik solunum cihazı içinde yaşayan son kişi olarak biliniyor. Altı yaşından beri bu demir akciğer içinde yaşayan Alexander, çocuk felci nedeniyle ömür boyu felç kaldı. Doktorlar, bu kadar uzun süre yatay bir pozisyonda kalmış olmasının sağlığı açısından riskli olduğunu ifade ediyor.

Alexander'ın sağlık durumu, sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapan bir kişi tarafından duyuruldu. IronLungMan adlı TikTok hesabını yöneten kişi, Alexander'ın hastaneye kaldırıldığını ve Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Alexander'ın demirden yapılmış akciğerinin bulunduğu hastaneden taburcu edildiği, ancak hala zayıf olduğu belirtildi.

IronLungMan hesabının yöneticisi, Alexander için dua isteyerek, onun halen zorluklar yaşadığını ve bir süre daha video paylaşımlarını erteleyeceklerini ifade etti. Paul Alexander'ın yaşadığı bu benzersiz durum, sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekiyor ve sağlık durumuyla ilgili endişelere neden oluyor.

Paul Alexander çocuk felci Corona virüsü Covid-19 testi