DEMİRYOLU SINAVINDA EĞRİ BÜĞRÜ SORULAR

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından düzenlenen görevde yükselme sınavında, ilginç ve beklenmedik sorular çalışanları şaşırttı.

"Demiryolu Görevde Yükselme Sınavında Şaşırtan Sorular: 'Malik Abdülaziz' ve Penisilin Bulucusu"

Birinci soruda, eski ağır siklet boks şampiyonu Mike Tyson'un Müslüman olduktan sonra aldığı isim soruldu ve doğru cevap "Malik Abdülaziz" olarak belirlendi. Ancak bu soruyu yanıtlayamayan ve muhalif Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi 70 çalışan sınavdan elendi.

Aynı sınavda, penisilin bulucusunun kim olduğu sorusu da yer aldı. Sorunun doğru cevabı, İskoç bilim adamı Alexander Fleming'in 1929'da penisilini bulduğuydu. Başka bir soru ise "Torricelli kanunu nedir?" oldu ve doğru cevap, İtalyan bilim insanı Evangelista Torricelli tarafından 1643 yılında keşfedilen, bir kaptaki sıvının çıkış hızının sıvı yüksekliğiyle ilişkisini açıklayan akışkanlar dinamiği ilkesiydi.

Bu sınav sorularının ardından CHP'nin Gölge Ulaştırma Bakanı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, demiryolu çalışanlarına meslekleri ile ilgisiz sorular sorulduğunu belirtti. BTS Genel Başkanı Tonguç Özkan ise TCDD yönetimini eleştirerek, liyakatin ortadan kaldırıldığını ve atamalarda kayırmaların yaşandığını iddia etti.

Mike Tyson Malik Abdülaziz Sivas Milletvekili Ulaş Karasu BTS Genel Başkanı Tonguç Özkan Alexander Fleming Evangelista Torricelli Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları