DENİZ ALTINDA KIRILMAMIŞ FAY VAR

TAKİP ET

Yunanistan'ın önde gelen bilim insanlarından Profesör Efthymios Lekkas, İstanbul'da beklenen deprem konusunda uyarılarda bulunarak, 7.5 Richter'a kadar güçlü bir depremin beklendiğini ifade etti.

Lekkas, Hazar'dan başlayıp Ege'de son bulan Kuzey Anadolu fayının kırılmamış tek bir parçasının İstanbul'un güneyindeki sualtı bölgesinde yer aldığını belirtti.

Yunan bilim insanı, Türk sismologlarının yanı sıra dünyanın dört bir yanından grupların da aynı beklenti içinde olduğunu vurgulayarak, İstanbul'da büyük bir deprem beklentisinin kesin olduğunu söyledi.

Ayrıca, deprem konusunun Türk siyasetini etkilediğini dile getiren Lekkas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem üzerinden kampanya yürütmesini ve İstanbul'da yaşayan nüfusun büyük bir risk altında olduğunu ifade etti.

Bilim insanı, İstanbul'daki yapıların durumunu da ele alarak, Ayasofya gibi yapıların risk altında olduğunu ve bölgedeki nüfus yoğunluğu nedeniyle maruziyetin çok büyük olduğunu belirtti.

Lekkas, olası bir depremin Yunanistan'ı etkileyip etkilememesinin kesin olmadığını, depremin dinamik ve geometrik özelliklerini görmek gerektiğini ifade etti.

Profesör Efthymios Lekkas Kuzey Anadolu fayı Hazar Ayasofya İstanbul Yunanistan Yunan Bilim adamı