DEPREM YARDIMLARI SEÇİM MALZEMESİ OLDU

TAKİP ET

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, AKP'li Fatma Şahin'in yönetimi altında, bir yıl önce Irak Türkmenlerinin gönderdiği deprem yardımlarını seçime kısa bir süre kala dağıtmaya başladı.

Deprem Yardımı Seçim Kampanyasına Dönüştü

Yardımların üzerine "Türkmen Milliyetçi Hareketi depremzedelere yardım" yazılıydı ve belediyenin logosu ile "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi" yazıları yapıştırıldı.

İki kış mevsimi boyunca depolarda bekletilen battaniyeler, soğuk havalara rağmen ve uzun bir sürenin ardından seçim kampanyası için kullanılmaya başlandı. Yurttaşlar, bu duruma tepki göstererek, depremzedelerin ihtiyacı olan yardımların neden geç dağıtıldığını sorguladılar. Ayrıca, bazı yurttaşlar, depremzedelere yardım yapılması gerektiğinde belediyenin neden bu kadar geciktiğini ve neden yardımların seçim öncesine bırakıldığını eleştirdiler.

Şahinbey Belediye Meclisi'nin eski Meclis Üyesi CHP'li Uğur Kalkan, durumu "Deprem döneminde şehrimize gelen yardımlar, AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından seçim döneminde dağıtılıyor" diyerek eleştirdi. Kalkan, belediyenin yardımların üzerindeki etiketleri dahi değiştirmeden dağıttığını belirterek, bu durumu kınadı ve bu tür taktiklerin seçim sürecinde kullanılmasının doğru olmadığını vurguladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şahinbey Belediye Meclisi in eski Meclis Üyesi CHPli Uğur Kalkan Ramazan Yardımı