DEVLETİN ALDIĞI TEDBİRE DEM'DEN TEPKİ VAR

TAKİP ET

Bu haber, Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı Düve köyünde yaşayan insanların köy girişindeki askeri kontrol noktasında X-ray cihazından geçirilerek, çıplak aramaya maruz kaldıklarını ve kimliklerine el konulduğunu rapor ediyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, köyün altyapı ve üstyapı sorunlarına dikkat çekerken, köy halkının yaşadığı bu uygulamaya karşı tepki gösterdi.

Öznur Bartın, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüyle birlikte, köylülerin bu muameleye maruz kalmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Bartın, ayrıca TBMM'de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bir soru önergesi verdi ve yaşananların hukuki gerekçesini sordu.

Haberde belirtildiğine göre, Düve köyü 1990'lı yıllarda boşaltılmış, ancak 2000'li yılların başında geri dönen birkaç aile tarafından tekrar yerleşime açılmış durumda. Ancak köy girişine konulan X-ray cihazı ve yapılan uygulamalar, köy halkının günlük yaşantısını olumsuz etkiliyor gibi görünüyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi DEM Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın Düve köyü