DEVLETİN YARDIMINA AK PARTİLİ ADAY ÇÖKTÜ

TAKİP ET

İsmail Saymaz, Amasya'nın Merzifon ilçesindeki bir durumu köşesine taşıdı.

Burada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen maddi yardımların AKP tarafından dağıtılıyormuş gibi "siyasi propaganda haline getirildiği" iddiasını dile getirdi. CHP'nin konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Saymaz, köşe yazısında yaşananları detaylı bir şekilde aktardı. Birkaç gün önce Merzifon ilçesinde vatandaşlara "0531" ile başlayan bir cep telefonundan aramalar yapıldığını ve telefonun diğer ucundaki kişilerin AKP'li aday Fatih Sütçü tarafından hesaplarına para yatırılacağını söylediklerini yazdı.

CHP'nin Merzifon Belediye Meclis Üyesi Fatih İşcan'ın yaşananları anlatarak tepki gösterdiğini ve ardından CHP'lilerin suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

Suç duyurusunda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca ihtiyaç sahiplerine verilen 2500 TL'nin AK Parti tarafından dağıtılıyormuş gibi "siyasi propaganda haline getirildiği ve halka yanıltıcı bilgi verildiği" iddiasında bulunulduğunu ifade etti.

Bu durumda, AK Partililerin Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a aykırı propaganda yaptığı ileri sürüldüğünü belirtti. Ayrıca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın elindeki kişisel verilerin AK Parti ile paylaşıldığı iddiasına da yer verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı AKPli aday Fatih Sütçü Yardım