DİNLENDİRİCİ BİR UYKU İÇİN 6 ÖZEL ÖNERİ

TAKİP ET

İyi bir gece uykusunun önemi konusunda uzmanlar, günlük alışkanlıkların, iş stresinin ve diğer faktörlerin uyku kalitesini etkileyebileceğini belirterek, daha iyi bir uyku için altı öneride bulundu.

Dinlendirici Bir Uyku İçin Uzmanlardan Altı Öneri"

    Telefonu Bir Kenara Bırakın: Telefon kullanımının hem zihinsel hem de fiziksel sağlığı olumsuz etkileyebileceğini belirten uzmanlar, özellikle yatmadan önce telefonla sürekli temas halinde olmanın gece uykusunu engelleyebileceğine dikkat çekiyor. Telefon kullanımını minimumda tutmak, uyku kalitesini artırabilir.

    Yatmadan Önce Esneme Egzersizi: Sertifikalı uyku bilim koçu Matthew Ross, yatmadan önce hafif esneme egzersizlerinin kasları gevşetmeye yardımcı olarak daha rahat bir uykuya geçiş sağlayabileceğini öneriyor. Gergin kaslarla yatmak, uykuya dalma sürecini zorlaştırabilir.

    Göz Maskesi veya Kulak Tıkacı Edinin: Uyku bilim koçu Jason Piper, tamamen karanlık bir ortamın melatonin üretimini artırabileceğini belirtiyor. Bu nedenle, göz maskesi kullanmak uykunun kalitesini artırabilir. Aynı zamanda, uygun kulak tıkacı kullanmak da dışarıdaki sesleri engelleyerek daha sakin bir uyku ortamı sağlayabilir.

    Yaşadığınız Güne Şükredin: Uyku uzmanı Martha Lewis, gün içinde yaşanan olumlu olaylara odaklanmanın ve minnettarlık hissiyatını artırmanın uyku kalitesini artırabileceğini belirtiyor. Günün sonunda yaşanan güzel anlara odaklanmak, huzurlu bir uykuya geçiş yapmayı destekleyebilir.

    Mavi Işığa Dikkat Edin: Ekranlardan ve ampullerden gelen mavi ışığın melatonin üretimini baskılayabileceğini söyleyen Lewis, yatmadan önce mavi ışığı engelleyen gözlük kullanmanın melatonin üretimini teşvik edebileceğini ifade ediyor. Bu, daha çabuk uykuya dalmanıza ve gece boyunca daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir.

    Bir Rutininiz Olsun: Uyku uzmanı Whitney Roban, tutarlı bir uyku programının izlenmesinin önemine vurgu yapıyor. Her gün aynı saatte yatıp uyanmak, vücudu düzenli bir şekilde programlamak ve sağlıklı bir uyku düzeni oluşturmak için önemlidir. Ayrıca, her gece yatmadan önce bir rütin oluşturmak da beyne ve vücuda uyku sinyali göndererek rahatlamanıza yardımcı olabilir.

Sertifikalı uyku bilim koçu Matthew Ross Uyku Uyku bilim koçu Jason Piper Uyku uzmanı Martha Lewis Uyku uzmanı Whitney Roban