DOLAR/TL TARİHİ ZİRVEYE ULAŞTI

TAKİP ET

Dolar/TL, bugün bankalararası piyasanın açılışında 31,1630 seviyesinden işlem görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. İstanbul serbest piyasada dolar 31,1660 liradan, Euro 33,7420 liradan güne başladı.

Dolar/TL Tarihi Zirveye Ulaştı: 31.38810'a Çıktı

Söz konusu yükseliş, ABD Merkez Bankasının faiz politikalarına dair belirsizlikler ve küresel ekonomik gelişmelere bağlı olarak gerçekleşti. Dolar/TL'nin tarihi zirvesine ulaşması, ekonomi uzmanları tarafından dikkatle takip ediliyor.

Öte yandan, küresel piyasalarda ABD'de açıklanacak büyüme verisi öncesi temkinli bir seyir izleniyor. Jeopolitik riskler, ABD'deki makroekonomik veriler, Fed'in faiz politikalarına dair belirsizlikler ve diğer küresel ekonomik faktörler, finansal piyasalarda dalgalanmaya neden oluyor.

Analistler, dolar/TL'deki bu yükselişin yanı sıra altın, petrol, kripto paralar ve diğer varlık fiyatlarındaki değişiklikleri değerlendirerek, yatırımcılarına önerilerde bulunmaktadır.

Ayrıca, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, dolar endeksi, Bitcoin fiyatları, petrol stokları gibi faktörlerin piyasalardaki etkileri ve gelişmeler de yakından takip edilmektedir.

Dolar/TL Zirve Rekor tahvil faizi dolar endeksi Bitcoin fiyatları petrol stokları