ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPMIYORUM

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken erken seçim çağrısı yapmadığını belirtti.

CHP'nin aldığı oy oranının yüzde 37,7 olduğunu ve 14 büyükşehir ile 35 belediyeyi kazandığını dile getiren Özel, yapılan hatalardan ders aldıklarını ve rakiplerinin tehlike çanlarını duyamadığını ifade etti.

Erken seçim talebinin halkın kararına bağlı olduğunu vurgulayan Özgür Özel, "Ben bir erken seçim çağrısı yapmıyorum. 10 ay önce altı parti yüzde 25 oy aldık. 'Tek başına yüzde 38 benim oyum' dersek bu kibir olur. Türkiye ittifakının oyu içinde AK Partilisi de var, MHP’lisi de var, DEM’lisi de var. Seçimi kazandıktan sonra 'Bu güvensizlik oyudur, erken seçime gir' dersem bana itimat eden AK Partili ve MHP’lilere haksızlık yapmış olurum." şeklinde konuştu.

Hatay'dan umudunu kesmediğini belirten Özgür Özel, Kırklareli'ni kaybetmelerinin bir eksikliklerinden kaynaklandığını ifade etti. En büyük sevincinin ise memleketi Manisa'nın Soma ilçesinde seçimi kazanmaları olduğunu dile getirdi.

Ancak eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik sitemlerini de dile getiren Özgür Özel, Soyer'in kendisine yaşattığı hayal kırıklığını ifade etti. Soyer'in, kendisine yapılan tekliflere olumlu yaklaşıp sonradan kötü açıklamalar yapması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Erken seçim Çağrı Tunç Soyer