ESNAFIN VERGİ UYANIKLIĞI ŞAŞIRTTI

TAKİP ET

Bu haberde işletmelerin düşük KDV'li fiş keserek vergiden kaçma eğilimine girdiği ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kayıt dışı ekonomik aktiviteler üzerindeki denetimleri artırdıkları belirtiliyor.

İşletmelerin özellikle düşük KDV'li ürünler üzerinden fiş kestikleri ve sosyal medyada bu durumun gündeme geldiği ifade ediliyor.

Haberde ayrıca, son KDV artışının ardından mal ve hizmetlere uygulanan KDV oranlarının yükseldiği, ancak işletmelerin hala düşük KDV uygulayarak vergiden kaçma eğiliminde olduğu belirtiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in bu konuda denetimlerin artırıldığına dair açıklamalarına rağmen bu eğilimin devam ettiği ifade ediliyor.

Prof. Dr. Murat Batı'nın yaptığı açıklamalarda, Türkiye'de vergi ahlakının zayıf olduğu ve birçok insanın kâr elde etme amacıyla vergi kaçakçılığına eğilim gösterdiği vurgulanıyor.

Ayrıca, Maliye Bakanlığı'nın denetim için yeterli personel ayırmadığı ve bu nedenle yanlış uygulamaların meydana geldiği belirtiliyor.

Haberde ayrıca vergi kaçağını bildiren vatandaşlara ihbar ikramiyesi ödendiği ve bu şekilde vergi kaçakçılığının tespit edildiği ifade ediliyor. İhbar ikramiyesinin, tahakkuk eden vergi ve vergi ziyaı cezası tutarının yüzde 10'u üzerinden hesaplandığı ve 1/3'ünün peşin olarak ödendiği belirtiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek KDV Prof. Dr. Murat Batı ihbar ödül vergi kaçağı fiş