EYT MAĞDURLARINDAN KEFENLİ EYLEM

TAKİP ET

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Emeklilikte Adalet Derneği'nin (EMADDER) çağrısıyla bir araya gelen 8 Eylül 1999 sonrası sigortalı olanlar, kademeli emeklilik taleplerini dile getirdi.

İstanbul'da EYT Mağdurlarının Kefenli Eylemi

Kadıköy İskele Meydanı'nda gerçekleşen eylemde, "Mezarda emeklilik istemiyoruz" sloganları atıldı ve kefen giyen bir kişi müzik eşliğinde oynadı.

Dernek Başkanı Mihriban Uğurlu, hak arama mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirterek yaşanan adaletsizliklere dikkat çekti. Uğurlu'nun ifadelerine göre, aynı işi yapan gençlerin daha az primle emekli olmasının ve 8/9/99'dan önce işe girenlerle yapılan karşılaştırmaların adil olmadığı vurgulandı. EYT mağdurları, kademeli emeklilik sisteminin getirilmesini talep ederken, bu sistemin bütçeye hiçbir yük getirmeyeceği belirtildi.

Eyleme destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Kadıköy Belediye Başkan Adayı Mesut Kösedağı da katılarak mağdurlara desteklerini dile getirdi. Çelik, adalet mücadelesinin her alanda verildiğini belirterek, emeklilik konusundaki adaletsizliklere dikkat çekti ve mağdurların sesinin Meclis'te daha gür bir şekilde duyurulacağını söyledi.

EYT mağdurları kefenli eylem istanbul Kadıköy İskele Meydanı