EYVAH ! EDİRNE'DE AK PARTİ ÖNDE GİDİYOR

TAKİP ET

Edirne'de yapılan son anket sonuçlarına göre, AKP'nin adayı Belgin İba birinci sırayı alırken, daha önce CHP'den aday gösterilen ve bu seçimde İYİ Parti'den aday olan Hamdi Sedefçi ikinci sırada yer aldı.

CHP'nin adayı Gencan Akın ise üçüncü sıraya geriledi. Anket sonuçlarına göre, 20 yıldır Edirne'de belediye seçimlerini kazanan CHP'nin bu sefer üçüncü sıraya düşmesi dikkat çekici.

Anket, 7-8 Mart tarihlerinde 1340 katılımcı ile gerçekleştirilmiş ve kararsızların oranı yüzde 12,6 olarak belirlenmiştir. 2019 yerel seçimlerinde CHP adayı, İYİ Parti'nin de desteğiyle yüzde 44,8 oy alarak seçimi kazanmışken, bu sefer CHP'nin adayı üçüncü sıraya gerilemiştir.

Hamdi Sedefçi'nin siyasi kariyerine dair de bilgi verilen haberde, kendisinin daha önce farklı partilerden aday olarak seçimlere katıldığı ve 2014'te DSP'den, son seçimde ise BTP'nin adayı olarak yarıştığı belirtilmiştir.

Son olarak, genel seçimlerde partilerin oy oranlarına dair bilgi verilmiş; CHP'nin yüzde 40, AKP'nin yüzde 23, İYİ Parti'nin yüzde 21 ve MHP'nin yüzde 7,6 oy aldığı ifade edilmiştir.

Belgin İba Edirne Hamdi Sedefçi