FACİANIN BAŞLANGICI BİLE ÇOK ÜRKÜTÜCÜYDÜ

TAKİP ET

Gayrettepe'deki 'Masquared' adlı gece kulübünde çıkan yangın faciasının ilk anları, cep telefonu kamerasına yansıdı. Yangın, şu ana dek 29 kişinin can verdiği trajik bir olaya dönüştü.

Gayrettepe'deki Yangın Faciası: İlk Anlar Kamerada

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın eksi birinci katındaki Masquerade adlı gece kulübünde çıkan yangın, tadilat çalışmaları sırasında sahnenin yanında meydana gelen bir patlama sonucunda başladı. Patlamanın ardından gece kulübü hızla alevlerle kaplandı, binada bulunanlar ise içeride mahsur kaldı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edilirken, yangında 27 kişi yaşamını yitirdi ve 1 kişi ağır yaralandı. İstanbul Valisi Davut Gül, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ve tadilat çalışmaları sırasında hayatını kaybedenlerin tadilat için çalışanlar olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili başlatılan soruşturmayı duyururken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yangın faciasıyla ilgili 3 savcının görevlendirildiğini ve 5 kişi için gözaltı kararı verildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise İçişleri Bakanı Yerlikaya ile telefon görüşmesi yaparak bilgi aldı.

16 katlı binanın alevler içinde kaldığı ilk anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. İşletme ruhsatı ilk olarak 1987'de alınan mekan, son yıllarda Masquared ismiyle hizmet veriyordu. Bu çarpıcı görüntüler, facianın boyutlarını ve ilk müdahale anlarını gözler önüne serdi.

Gayrettepe Yangın Masquared ölüm İstanbul Facia