FENERBAHÇE TARİHE GEÇTİ

TAKİP ET

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Turkcell Süper Kupa mücadelesi, sarı-lacivertli futbolcuların 2. dakikada sahadan çekilmesiyle tatil edilirken, karşılaşma birçok açıdan tarihe geçti.

Yarıda Kalan Süper Kupa Maçı Tarihe Geçti

Şanlıurfa'daki 11 Nisan Stadyumu'nda oynanan müsabakaya Fenerbahçe, 19 yaş altı takımıyla çıktı. Maçın 50. saniyesinde Mauro Icardi'nin golüyle Galatasaray 1-0 öne geçerken, golün santrası yapılmadı. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ketenci takımı soyunma odasına çağırırken, hakem Volkan Bayarslan da maçı tatil etti.

Başlama vuruşuyla toplamda 50 saniye oyunda kalırken, bu süre aynı zamanda dünya futbol tarihinin en kısa maçlarından biri olarak da tarihe geçti.

Dries Mertens'in başlama vuruşunu yaptığı mücadelede Galatasaray toplamda 16 pas yaparken, Fenerbahçeli futbolcular topla temas edemedi. Karşılaşmada topa en çok dokunan isim 5 kezle Abdülkerim Bardakcı oldu. Icardi'nin attığı golde topu kafayla indiren Barış Alper, aynı zamanda karşılaşmada topa kafayla dokunan tek futbolcu oldu. Icardi, meşin yuvarlakla ilk buluşmasında takımını öne geçirirken, bu gol aynı zamanda karşılaşmada topa son dokunulan an oldu. Sarı-kırmızılı takımda kaleci Muslera dışında meşin yuvarlağa temas etmeyen tek isim Kerem Aktürkoğlu'ydu.

Mauro Icardi'nin attığı golle, ezeli rekabetin en erken golünü atan oyuncu oldu. 8 Nisan 1984'te Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan lig maçında Galatasaray forması giyen Mirza Seydic'in 55. saniyede kaydettiği gol, iki takım arasındaki maçlarda atılan en hızlı gol ünvanını taşıyordu.

İki takım arasında bugüne kadar oynanan müsabakalarda ikinci kez maç yarıda kaldı. İlk kez 23 Şubat 1934 tarihinde İstanbul Ligi'nde oynadıkları mücadelede maç yarıda kalmıştı. Türkiye Kupası'nda da Fenerbahçe'nin üçüncü kez karşılaşması tamamlanmadı.

1997-1998 sezonu Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında Trabzonspor ile oynanan maç, tribünden atılan cisimle teknik direktör Otto Bariç'e isabet etmesi sonucu yarıda kalmıştı. 2017-2018 sezonunda ise Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında, tribünden atılan cisimlerin teknik direktör Şenol Güneş'e isabet etmesiyle Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki müsabakada da benzer bir durum yaşanmıştı.

Fenerbahçe Tarih U19 Galatasaray Şanlıurfa Abdülkerim Bardakcı