FİLM KAHRAMANI TRENİN SEFERİ DURDURULDU

TAKİP ET

Harry Potter filmlerinde kullanılan ve Hogwarts Ekspresi olarak da bilinen Jacobite treni, yaşanan sağlık ve güvenlik tartışmaları sonrasında seferlerini durdurdu.

1950'lerden kalma menteşeli kapıları nedeniyle tartışmalara konu olan bu eşsiz tren, özellikle Glenfinnan Viyadüğü gibi turistik noktalara yapılan seyahatlerle popülerdi.

Birleşik Krallık'ın en büyük demiryolu operatörlerinden biri olan WCR, bu özel hat üzerinde turistleri taşıyan trenin, ana hatlarda izin verilmeyen menteşeli kapılı vagonlarla çalışmasına izin veren bir muafiyet kapsamında 30 yıldan fazla bir süredir hizmet veriyordu. Ancak aralık ayında yapılan başvuru süreci, Demiryolu ve Karayolu Ofisi'nin (ORR) kapıların değiştirilmesinin maliyetinin yüksek olduğunu belirtmesiyle tamamlanamadı.

WCR, muafiyetin yenilenmesi için başvuruda bulunmuştu ancak ORR, operatörün talebini reddetti ve mevcut kuralın değişmesinin gerekli olduğunu savundu. Bu durumun WCR'nin hizmetini askıya almak zorunda kalmasına neden olduğunu belirten şirket yetkilileri, bu durumun yerel ve ulusal ekonomilere zarar verebileceğini dile getirdi.

WCR Ticari Müdürü James Shuttleworth, askıya alma kararının müşterilere verdiği rahatsızlık için özür dilerken, ORR'ye taleplerinin yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu. Ancak şirket, hizmetin ne zaman yeniden başlayacağının tamamen kontrol dışında olduğunu ifade etti. Jacobite tren hattı, her yıl binlerce turist tarafından kullanılarak Mallaig ve Fort William gibi yerel ekonomilere katkı sağlıyor ve Birleşik Krallık turizm sektörüne önemli gelirler kazandırıyordu.

Hogwarts Ekspresi Harry Potter filmleri Jacobite treni Glenfinnan Viyadüğü