FİRARİ ANNE-OĞUL GÜLE OYNAYA TATİL YAPIYOR

TAKİP ET

İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen trajik bir kazada, yazar Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un ATV aracıyla emniyet şeridinde bulunan gruba çarparak bir kişinin ölümüne neden olduğu ve ardından kaçtığı biliniyordu.

Anne Eylem Tok, oğlu Timur Cihantimur ile birlikte Mısır'a ve ardından ABD'ye kaçmıştı. Firardaki anne-oğul ikilisi, ABD'de bir taksiye binerken görüntülendi. Görüntülerde, Timur Cihantimur'un gülümsediği görülüyordu.

Olayın ardından, kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci, Eylem Tok ve oğlunun teslim olmalarının ardından taziye ziyaretini kabul edebileceklerini ifade etmişti. Üçüncü kanallar aracılığıyla ailenin maddi ve manevi destek teklif ettiği belirtilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, firari olarak Mısır ve ardından ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Adalet Bakanlığı, ABD'ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakını ABD yetkili makamlarına ilettiğini açıklamıştı.

Soruşturma kapsamında, şüphelinin babası Bülent Cihantimur'un iş yerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren Saltoğlu "suçluyu kayırma" ile "delileri gizleme" suçlarından tutuklanmıştı. Ayrıca, kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden A.K. hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Eylem Tok Ayşe Ceren Saltoğlu Bülent Cihantimur Timur Cihantimur