GAZETECİLİK MESLEĞİNİN İÇİNE ETTİ

TAKİP ET

AKP'nin İstanbul adayı Kurum'u ağırladığı programda, spiker Buket Aydın'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yaptığı çıkış sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Aydın'ın, İmamoğlu'nun kadın seçmenlere dair yaptığı açıklamalara istinaden, "Oyum da size değil Ekrem Bey, bunu da böyle söylemek isterim" şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.

Bu sözler, gazetecilerin tarafsızlığı ve objektifliği konusunda yapılan yorumlarla eleştirildi. Medya mensuplarının siyasi tercihlerini kamuoyuna açıklamalarının, meslek ilkelerine uygun olup olmadığı tartışma konusu oldu.

Öte yandan, Buket Aydın'ın bu çıkışı, İmamoğlu'nun daha önce katıldığı bir televizyon programında yaptığı ve kadın seçmenlerin tercihlerini ele aldığı açıklamalarla ilişkilendirildi. İmamoğlu'nun, kadın seçmenlerin tercihlerine dair yaptığı ve bazı kesimlerce çarpıtılan ifadeleri, bu tartışmanın fitilini ateşlemişti.

Söz konusu tartışma, medya ve siyaset ilişkileri ile birlikte tarafsızlık ve objektiflik ilkeleri çerçevesinde önemli bir konu olarak değerlendirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Murat Kurum Buket Aydın