GENÇ KEMANCININ BÜYÜK BAŞARISI

TAKİP ET

Üstün yetenekli genç sanatçıları global dünyaya yetiştirmeyi amaçlayan Amerika'daki Curtis Institute of Music, neredeyse tüm müzisyenlerin girmeyi hayal ettiği, ancak kabul edilmek için çok zorlu sınavlarla öğrenci seçen bir okul olarak biliniyor.

Genç Kemancı Bade Daştan, Amerika’daki Curtis Institute of Music’e Birincilikle Kabul Edildi

Bu prestijli okula tam burslu kabul edilen isimlerden biri de ÇEV Sanat'ın 17 yaşındaki keman sanatçısı Bade Daştan oldu.

Bade Daştan, yapılan elemeleri başarıyla geçen 3 sanatçı arasından birinci olarak okula kabul edildi ve aynı zamanda Türkiye’den bu okula giren ilk kemancı unvanını elde etti.

Curtis Institute of Music'in jüri üyeleri arasında Shmuel Ashkenazi, Benjamin Beilman, Pamela Frank Herbert R., Midori, Ida Kavafian, Nina von Maltzahn ve Erin Keefe gibi isimler bulunuyordu. Bade Daştan, 3 aşamalı sınavda tüm jüriden tam not alarak büyük bir başarı elde etti. Jüri, Daştan için "Sadece büyük bir yetenek değil, o bambaşka, eşsiz bir yetenek!" şeklinde övgülerde bulundu.

ÇEV Sanat, Bade Daştan'ın eğitimine 10 yaşından beri tam destek veriyor. QNB Finansbank’ın işbirliğiyle sürdürülen "Genç Yetenekler" projesi kapsamında desteklenen Daştan, dünyaca kabul görmüş otoritelerden aldığı övgülerle Türkiye’nin müzik alanında dünya sahnesinde önemli bir rol oynamaya aday bir yıldız sanatçı olarak gelecek vadediyor.

Kemancı Bade Daştan Amerika’daki Curtis Institute of Music