GEZİ MASALLARINA YENİ EK : PATLAYICI İDDİASI

TAKİP ET

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı, "Medya ve Güvenlik" başlıklı bir rapor hazırladı ve raporda Gezi Parkı Direnişi'yle ilgili çarpıcı iddialar yer aldı.

Gezi Parkı Hikayelerine Yeni Bir Ek: Patlayıcı İddiası

Gezi Direnişi'nin ardından, "üzerleri çıplak ve deri eldiven giyen grubun bir kadına saldırdığı ve camide içki içildiği" yalanları uzun bir süre dillendirilmişti, hatta bu yalanlar AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da defalarca tekrarlanmıştı.

Polis Akademisi'nin raporunda ise Gezi Direnişi hikayelerine yeni bir iddia eklendi. Rapora göre, "Olaylar sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki çalışma ofisi işgal edilmeye çalışılmış, Beşiktaş stadyumu bölgesinde sekiz adet mutfak tüpü kullanılarak patlayıcı bir düzenek hazırlanmıştır."

Ayrıca raporda, Türkiye'nin en fazla dezenformasyona maruz kalan ülkelerden biri olduğu belirtilerek, Gezi Parkı olayları sırasında ulusal ölçekte yayın yapan büyük medya kuruluşlarının çoğunun olaylara açıktan destek verdiği ve göstericileri kahraman ilan ettiği ifade edildi. Ayrıca, Gezi ruhunu canlı tutmak için sürekli canlı yayınlar yapıldığı ve polise sızan FETÖ unsurlarının gerilimi tırmandırmak için kışkırtıcı müdahalelerde bulunduğu da raporda yer aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı Polis Akademisi Başkanlığı Gezi