GÖKDELENİN TEPESİNDE MALİKANENİN İŞİ NE

TAKİP ET

Hindistan'ın Bengaluru kentinde, 33 katlı lüks bir apartmanın tepesine, tahmini değeri 20 milyon dolar olan bir malikane inşa edildi. Ancak bu malikanede asla oturulmayabilir.

Gökdelenin Tepesine Malikane Yaptı Ama Oturamadı

Yapılan malikanenin özellikleri oldukça etkileyici. 3 bin 700 metrekarelik alana yayılan malikanede bir helikopter pisti, yemyeşil bahçeler, sonsuzluk yüzme havuzu ve 360 derecelik bir izleme güvertesi bulunuyor. Bu lüks konut, Vijay Mallya için tasarlandı ve bir zamanlar Mallya'nın atalarının yaşadığı evin bulunduğu 4,5 dönümlük bir arsa üzerine inşa edildi.

Ancak durum, Mallya'nın malikanesinde yaşamama olasılığını gösteriyor. Hindistan medyasına yansıyan haberlere göre, Mallya, dolandırıcılık suçlamalarıyla 2017 yılında ülkeyi terk ettiğinde gökyüzü malikanesi hâlâ tamamlanmamıştı. Mallya, zengin yaşam tarzıyla tanınıyordu ancak Mart 2016'da 1 milyar doları aşan borçlarını ödeyemeyince Hindistan'dan kaçtı ve dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Mallya, suçlamaların ardından İngiltere'ye sığındı.

Hindistan, Mallya'nın iadesi için çeşitli girişimlerde bulundu. Ancak İngiltere hükümeti, adalete kaçanların sığınabileceği bir yer olmayacağını belirtti. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında İngiltere Devlet Güvenlik Bakanı, Mallya'nın iade edilme olasılığı hakkında açıklamalarda bulundu ve adaletin yerine gelmesi için yasal süreçlerin devam ettiğini belirtti.

Son olarak, Ocak ayında Hindistan'ın Merkezi Soruşturma Bürosu ve diğer ajans temsilcilerinden oluşan bir heyetin, İngiltere'ye Hindistan'ın en çok aranan kaçaklarının iadesini hızlandırmak üzere ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi. Bu liste arasında Vijay Mallya da bulunuyordu.

Bengaluru Hindistan Vijay Mallya Malikane