GÜZEL BAKANIN UKRAYNA'YI ZİYARETİNDE ŞOK

TAKİP ET

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Ukrayna'nın Karadeniz'de bulunan liman kenti Mıkolayiv'a yaptığı ziyaret, güvenlik endişeleri nedeniyle yarıda kesildi.

"Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock'un Ukrayna Ziyareti Güvenlik Endişeleri Nedeniyle Yarıda Kesildi"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Almanya tarafından finanse edilen bir içme suyu arıtma tesisi ziyaretinde Baerbock ve beraberindeki heyetin bir Rus insansız hava aracı (İHA) tarafından takip edildiğinin tespit edilmesi üzerine ziyaretin güvenlik gerekçesiyle sonlandırıldığı belirtildi.

Heyetin zırhlı araçlarla bölgeden uzaklaştırıldığı ifade edilen açıklamada, İHA'nın bir süre izleme yapmasının ardından bölgeden uzaklaştığı kaydedildi. Alman medyasında yer alan haberlere göre, Baerbock'un ayrılmasının ardından Mıkolayiv'de bir hava saldırısı gerçekleşti ve Alman Dışişleri Bakanı ülkesine döndü.

Baerbock, Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'ya destek ifade etmek amacıyla Odessa'ya gitmişti. Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi hesabından yapılan açıklamada, Ukrayna'ya yönelik yardımın 100 milyon avro daha artırılarak 1 milyar avroya çıkarılacağı duyuruldu. Almanya'nın ayrıca haziran ayında Berlin'de Ukrayna için bir yeniden yapılanma konferansı düzenleme planları olduğu belirtildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Ukrayna Güvenlik Mıkolayiv Rusya-Ukrayna savaşı Odessa