HALİS SERBEST FİLME AÇTIĞI DAVAYI KAYBETTİ

TAKİP ET

Şarkıcı Bergen'i 30 yaşındayken 6 kurşunla öldüren Halis Serbest, 'Bergen' filminin yapımcısı Orchestra Content'e açtığı tazminat davasını kaybetti.

Serbest, ölüm tehditleri aldığını, rızası olmadan filmin çekildiğini ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu iddia ederek yaklaşık 2 yıl önce 300 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Kozan 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında Orchestra Content’in avukatı, filmin kamuya mal olmuş bir sanatçının sanatının ve yaşadıklarının konu edildiğini belirtti. Ayrıca, filmin Halis Serbest'in ismine yer vermediğini ve iddiaların haksız ve mesnetsiz olduğunu savundu. Serbest ise "Bu filmde beni öcü olarak gösterdiler. Kesinlikle gerçeği yansıtmıyor" şeklinde konuştu.

Mahkeme, Serbest'in kişilik haklarına saldırı olmadığına hükmetti. Serbest'in avukatı ise kararı istinafa taşıyacaklarını açıkladı.

Bergen'in hayatını konu alan film, 4 Mart 2022'de vizyona girmişti. Ancak, Halis Serbest'in yaşadığı Adana'nın Kozan ilçesinde film gösterimi iptal edilmişti, bu durum oyuncular, senaristler ve sinemaseverlerin tepkisine neden olmuştu.

Şarkıcı Bergen Orchestra Content Kozan 1inci Asliye Hukuk Mahkemesi Halis Serbest Dava