HALK DOĞRU KARAR VERMENİN EŞİĞİNDE

TAKİP ET

Anket şirketi ORC, İzmir ve Muğla'daki yerel seçimlere dair yaptığı son anketin sonuçlarını açıkladı.

"ORC'nin İzmir Anketi: CHP Adayı Cemil Tugay Lider, Fark Kaç Puan?"

İzmir'de yapılan ankete göre, CHP'nin adayı Cemil Tugay yüzde 40 oy alarak önde görünüyor. AKP'nin adayı Hamza Dağ ise yüzde 31,2 oy oranına sahip. İYİ Parti'nin adayı Ümit Özlale yüzde 13,6 oy alırken, DEM Parti'nin adayı Akın Birdal ise yüzde 5,5 oy oranına ulaştı.

Anket, 28 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında 5400 kişiyle gerçekleştirildi. Geçen ay yapılan ankete göre Cemil Tugay ile Hamza Dağ arasındaki fark 3,5 puan olarak belirlenmişti. Bu ayki anketle birlikte CHP'nin oy kaybettiği ve diğer partilerin oy oranlarında artış yaşandığı görüldü.

2019'daki yerel seçimlerde CHP'nin adayı Tunç Soyer yüzde 58 oy alırken, Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 38,7 olarak kaydedilmişti. Mayıs ayında yapılan milletvekilliği seçimlerinde ise partilerin oy oranları şu şekildeydi: CHP yüzde 41,5, AKP yüzde 24,6, İYİ Parti yüzde 11,6, YSP (DEM Parti) yüzde 7,5, TİP yüzde 5,4, MHP yüzde 5,1.

Anket sonuçlarına göre, İzmir'deki yerel seçim yarışının CHP adayı Cemil Tugay'ın öncülüğünde devam ettiği ve partiler arasındaki oy dengesinin değiştiği gözlemleniyor.

Hamza Dağ Cemil Tugay DEM Parti Tunç Soyer Ak Parti CHP