HEKİM'DEN ÖNCE O BİR İNSAN

TAKİP ET

Meslek aşığıdır, hastalarına sevdalı, yaşam düsturu 'yaşa ve yaşat' olan Başhekim Togan özellikle pandemi döneminde ortaya koyduğu özverili çalışmalarıyla halen hayatta olan hastalarının hafızasında yaşamları boyunca silemeyecekleri ilk 5 isimden biridir.

HABER : CEMAL BİLGE

FOTOĞRAF : MUAMMER YAŞAR

MUĞLA -  Yiğitlerin öldürülürken haklarının fütursuzca yendiği bir ülkede “Yiğidi öldür ama hakkını yeme” atasözünün hiçbir öneminin olmadığı gerçeği ile karşı karşıyayız.

Son günlerde kirli beyinlere sahip çirkin yürekli çevrelerin başarıları örselenmeye çalışılan insanı haline gelen ve getirilen Prof Dr Turhan Togan, 2020 yılından günümüze bilhassa Pandemi’nin ölümle yaşam arasındaki ince sınıra getirdiği hastaları için olağanüstü çalışmalar sergilemiş, Pazar günleri de dahil başhekimi olduğu hastanesinde tedavi görmekte olan hastalarının bir an bile başlarından ayrılmamasıyla dikkat çekmiştir.

Hayat ve insan karşısında vicdani yanı her zaman ağır basan Başhekim Togan bir merhamet abidesi olmasının yanında yakın çevresinin “- Yeter artık! Bu kadar çok çalışmakla kendini bitiriyorsun” şeklinde eleştirilerine gülümseyen yüzüyle cevap veren ve onlara “- Ben herşeyden önce bir hekimim. Edilmiş kutsal bir yeminim var. Beni düşününüz ancak beni düşünürken bana yapabileceğiniz en büyük dostluk hayata tutunmaya çalışan hastalarıma hiç olmazsa birer duada sizler ediniz” diyen naif ve zarif bir bilim insanıdır.

Prof Dr Turhan Togan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof Dr Turhan Togan