HERKESİN SARA GÜL'Ü TANIMASI GEREK

TAKİP ET

Yazılmasının 2 yıl sürdüğü, konunun belirlenmesi sırasında içinde kullanılacak dökümanlarının ince elenip sık dokunduğu 'Yakın Tarihin Tanığı Sara Gül' adlı kitap satışındaki başarısıyla yazarı Gazeteci Muammer Yaşar'ın yüzünü güldürdü.

CEMAL BİLGE

MUĞLA/FETHİYE - 11 yıl önce geldiği Fethiye’de mütevazı bir yaşam süren Gazeteci Yaşar çalışmasına iki yıl önce başladığı kitabını geçtiğimiz 6 ay önce tamamlayıp İstanbul’un önde gelen yayınevlerinden Ritm Sanat’a gönderdi.

5 ay önce basılan, dağıtımı süratle yapılan kitabının, piyasaya çıktığı günden bugüne  gördüğü ilgi Muammer Yaşar’ı da mutlu etti.

5 AYDA 2 İMZA GÜNÜ YAPTIM

Bugüne kadar biri Dalaman diğeri Fethiye olmak üzere iki ayrı imza günü düzenleyen yazar, kitabın seyrinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti.

“Sara Gül Hanım’ın Türkiye’nin bilinen ve kitapları en çok okunan yazarlarından biri olduğu hepimizin malumudur. Kendisini çok uzun yıllar tanır ve hayatı ile ilgili A’dan Z’ye herşeyini bilirim. Kıymetli bir insan olmasının yanında özel hayatıyla da herkesin ilgisini çeken değerli bir edebiyat kadınıdır. Sadeliği sever, halk içinde olmayı tercih eder, yalnızlık O’nun hayatındaki gerçek dosttur.”

SARA GÜL’Ü KİTAPLAŞTIRDIĞIM İÇİN MUTLUYUM

Yazar Sara Gül Turan’ın, yazdığı 40’tan fazla kitabıyla Türk edebiyat dünyası için efsane isimlerden biri olduğunun altını çizen Muammer Yaşar, “Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bütün zorlukları yakından bilen kadındır.” dediği Turan’ı öve öve bitiremiyor

Sara Gül’ün Cumhuriyet’le birlikte yaşamadığı sıkıntı, görmediği çile kalmayan ülkemizin darbeler başta olmak üzere her olumsuz sürecine tanıklık ettiğini kaydeden Yaşar, “Böyle bir kadını, böylesine değerli bir yazarı kitaplaştırdığım için çok mutluyum.” dedi.

SARA GÜL’Ü HERKES TANIMALI

Herkesin Sara Gül Turan’ı tanıması gerektiğini ifade eden Yaşar, “Gençliğimden beri hayranı olduğum kişidir. Kitaplarındaki üslup bir çok yazarınkinden çok değişik ve özeldir. İnsanın, O’nun yazdığı bir kitabı okumaya başladığında mola verme şansı yok. Başladığınız gibi bitirmek zorundasınız. Zira anlayamadığınız bir güç sizi o kitabı bitirmeye zorluyor. ‘Yarısını şimdi okuyayım da, kalanını yarın ya da başka bir gün devam ederim demek gibi bir lüksünüz yok. SSara’nın kitaplarını okurken, ruhu size eşlik ediyor. O’nu, kitabı okuduğunuz odanın bir yerlerinde hissediyorsunuz. Bunlar çok özel duygular. Anlatılmıyor ancak yaşanabiliyor” dedi….

SARA HANIM VE BEN MEMLEKET YAZARLARIYIZ

‘Yakın Tarihin Tanığı Sara Gül’ adlı kitabının satıştaki başarısının tesadüf olmadığına vurgu yapan Gazeteci, Şair ve Yazar Muammer Yaşar amacının yazdığı bu kitaptan para kazanmak olmadığını belirterek, “Kitabımın gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışladım. Satıştan beklentim yok. Sara Hanım ve ben bir takım çevrelerin değil, memleket yazarlarıyız. Biz hayatımız boyunca kendimizi bu vatana borçlu hissederek yaşadık. Bizim bu vatana borcumuz bitmez. Şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklardan cebimize gelecek paranın hayatımızda yeri yoktur. Dil tüccarı değiliz. Ülkemizi sevip sevmediğimiz sorulduğunda cevabı dilimiz değil yüreklerimiz verir bizim. İşte bu sebeple milliyetçi, bu sebeple Atatürkçü, bu sebeple laik ve bu sebeple Cumhuriyeti sonuna kadar savunan yazarlarız biz” diye konuştu

BEN ARTIK FETHİYE’LİYİM

Fethiye’de yaşamanın kendisini mutlu ettiğini söyleyen Yaşar, “Burası bir Cumhuriyet kalesidir. Güne kırmızı başlar beyaz’la sonlandırırım. Ege’yi Akdeniz’e bağlayan bir yerdir Fethiye. İnsanlarıyla fevkaladenin fevkînde bir arkadaşlığım ve dostluğum var. Onlarla zaman zaman bir araya gelmek, şakalaşmak, şakalaşırken yaşadığımı hissetmek beni mutlu ediyor. Eğitimsiz insan sayısının çok az olup, eğitim düzeyi yüksek insanlar şehridir Fethiye. Burada olmak, burada yaşamak bana ayrıcalıklı olduğumu düşündürüyor. Ezcümle: Burada ve buralı olmaktan gurur duyuyorum”

Yakın Tarihin Tanığı Sara Gül Gazeteci Muammer Yaşar