HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇİN İRADESİNE SAHİP ÇIK

TAKİP ET

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da yaşanan seçim tartışmaları üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mesaj gönderdi.

Demirtaş, seçimlerde birinci olan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın haklarının iptal edilmesi konusunda Erdoğan'a seslenerek, ülkenin demokratik geleceği için hukukun üstünlüğünü savunma çağrısında bulundu.

Demirtaş'ın mesajında, Erdoğan'ın seçim gecesi halkın iradesine saygı duyacağına dair verdiği sözleri hatırlatarak, Van'da yaşananların bu sözlere uygun olmadığını ifade etti. Halkın iradesine saygı duymanın, hukukun üstünlüğünü korumanın önemine vurgu yaptı ve Erdoğan'ı bu yönde adım atmaya çağırdı.

Mesajında, tüm siyasetçilerin ve ülkeyi yönetenlerin, Kürt halkının sesini duyması gerektiğini belirten Demirtaş, halkı baskılara karşı iradesine sahip çıkmaya çağırdı. Zamanın gerilim ve çatışma değil, barışı inşa etme zamanı olduğunu vurguladı.

Van'daki halkın başarısını ve iradesini kutlayan Demirtaş, tüm demokrasi yanlısı güçleri, siyasi partileri ve halkı hukuksuzluğa karşı durmaya çağırdı. Dayanışma dileklerini ileten Demirtaş, özgür yarınlarda buluşma temennisinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Van Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Zeydan