İBB'DEN BİR GÜNDE İKİ AÇILIŞ

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi'nin ilk etabı, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un muhteşem bir şehir olduğunu belirtti ve bu şehirde yaşayan 16 milyon insanın hak ettiği hizmeti alması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, kendilerinin bu göreve layık görülmesinin, şehrin belediye başkanı olmanın yanı sıra bir nevi muhafızı olmayı da gerektirdiğini ifade etti.

Ayrıca, İmamoğlu, projenin Kabataş'ta otobüslerin yer altındaki otoparka alınmasını sağlayarak yaklaşık 70 bin kişiyi günlük olarak karşılayabilecek bir kapasiteyle deniz trafiğini düzenleyeceğini söyledi. Ayrıca, projenin kara ve deniz yollarını entegre etmeyi amaçladığını belirtti.

İmamoğlu ayrıca, Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi'nin 1. etabının açılışını yapmak için partisinin Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney ve Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat'ı sahneye davet etti.

Daha sonra İmamoğlu, Üsküdar'da Salacak Sahili ile Hakimiyeti Milliye ve Selmanı Pak caddelerinde yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarının sona ermesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, altyapı sorunlarının çözüldüğünü ve bölgenin artık yağmura dayanıklı hale getirildiğini belirtti. Salacak'ın İstanbul'un ve dünyanın en güzel manzaralarından birine sahip olduğunu vurguladı ve bölgenin yeniden düzenlenerek keyifli ve huzurlu bir buluşma noktası haline getirildiğini ifade etti.

İmamoğlu, Üsküdar'da yapılan bu projelerin ilçeye hayırlı olmasını diledi ve konuşması sırasında sahneye gelen çocuklarla ilgilendi. Son olarak, CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş'a destek istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi Kabataş İskelesi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu