ASKERLERİMİZE REVA GÖRÜLENE BAK

TAKİP ET

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde bulunan 3'üncü Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda yaşanan skandal bir olay, kamuoyunu derinden sarsmış durumda.

Skandal Görüntü: Kamyon Kasasında Disipline Sevk!

5 Nisan Cuma günü bir uzman çavuş tarafından kaydedilen ve sosyal medyada hızla yayılan görüntüler, askeri personelin can güvenliğini tehlikeye atan bir uygulamayı gözler önüne seriyor.

Görüntülerde, disipline sevk edilen biri tanık 5 uzman çavuşun, Diyarbakır Alay Komutanlığı'na taşınmak üzere, üstü brandayla örtülü oturma yerleri dahi olmayan bir kamyonet kasasında taşındığı görülüyor. Bu insani olmayan taşıma biçimi, askeri personelin can güvenliğini tehlikeye atan ve insanlık dışı bir muamele olarak nitelendiriliyor.

Görüntüleri kaydeden uzman çavuş, bu taşıma biçiminin kendilerine ceza olarak reva görüldüğünü ifade ediyor. Ancak, terörle mücadelede ön saflarda yer alan askeri personelin, herhangi bir sebep olursa olsun bu şekilde taşınmasının kabul edilemez olduğu vurgulanıyor. Bu durum, askeri personelin moralini ve motivasyonunu olumsuz etkileyerek, terörle mücadeledeki başarıyı da tehlikeye atabilir.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler, kamuoyunda büyük tepki uyandırmış durumda. Ancak, henüz resmi bir açıklama yapılmamış olması, olayın boyutunu ve sorumlularını belirleme konusunda belirsizlik yaratıyor. Bu skandal olayın bir an önce detaylı bir şekilde soruşturulması ve sorumluların hesap vermesi gerekmektedir. Aksi halde, askeri disiplinin ve insan haklarının ihlali gibi ciddi suçlamalarla karşı karşıya kalınabilir.

Uzman çavuşlar askerler disiplin kamyon kasası rezalet asayiş Diyarbakır Hani 3üncü Jandarma Komando Tabur Komutanlığı