İKLİM AKTİVİSTLERİNE POLİS MÜDAHALESİ

TAKİP ET

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da çevre aktivistleri, fosil yakıt endüstrisinin finanse edilmesine karşı düzenledikleri protestoda A10 otoyolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Başlık: "Hollanda'da İklim Aktivistlerine Müdahale: 300'den Fazla Gözaltı"

Extinction Rebellion isimli aktivist grubu tarafından organize edilen bu eyleme polis 2 saat içinde müdahale etti ve göstericiler dağıtılırken 300'den fazla kişi gözaltına alındı.

Protesto, Aralık 2023'te aynı otoyolun kapatılmasıyla benzerlik gösteriyor. Amsterdam belediye meclisi daha önce iklim aktivistlerine A10'da gösteri yapmamaları için çağrıda bulunmuş, Belediye Başkanı Femke Halsema, Extinction Rebellion A10'u bir kez daha kapatırlarsa "farklı davranacaklarını" ifade etmişti. Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz ise polis ve savcılığın yol kapatma gibi aksamaya yol açan gösterilere karşı daha sert bir tavır alacağını açıklamıştı.

Extinction Rebellion grubu, iklim değişikliğiyle daha fazla mücadele edilmesi amacıyla dünya genelinde farklı ülkelerde eylemler düzenliyor. Hollanda'daki bu son gözaltılar, iklim aktivistleri ile devlet yetkilileri arasındaki gerilimin devam ettiğini gösteriyor.