İMAMOĞLU'NDAN 31 MART ÇAĞRISI

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "10x10=100 Büyük Proje" toplantılarının 9. ve 10'uncusunu "Özgür İstanbul için tam yol ileri" ve "Yaratıcı İstanbul için tam yol ileri" başlıklarıyla gerçekleştirdi.

İmamoğlu, yerel yönetimde örnek bir demokrasi modeli ortaya koyduklarını belirtti ve ekonomik sıkıntıları konuşmalarından rahatsız olanların olduğunu ifade etti. Ekonomik kriz ve demokrasi krizine dikkat çeken İmamoğlu, şeffaflık, liyakat, kültürel çeşitlilik ve hoşgörü eksikliğinin yaratıcılığı ve üretkenliği engellediğini vurguladı.

İmamoğlu, kültürel yaşam merkezlerinden festivallere, sivilleşme politikalarından dayanışmacı yerel yönetim anlayışına kadar 20 maddeyle yeni dönemin projelerini açıkladı. Ayrıca, devlet geleneğini iyileştirmeye ve demokrasiyi güçlendirmeye yönelik adımlar atacaklarını söyledi. İmamoğlu, demokrasiye zarar veren anlayışlara karşı güçlü bir demokrasi dersi vereceklerini ve İstanbul'un yeni döneminde dünya için bir örnek olacağını belirtti.

Ayrıca, İmamoğlu, demokrasi ve adalet için harekete geçmeye çağırarak, 31 Mart'ı görev alarak ve sorumluluk üstlenerek geçirmeye davet etti. İmamoğlu'nun bu çağrısı, adaletin, vicdanın, dürüstlüğün ve haysiyetin zaferi için güçlü bir ittifak oluşturmayı hedefliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 10x10=100 Büyük Proje