İMAMOĞLU'NDAN KURUM'A 'TEPETAKLAK GİDİYORSUN

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye'de CHP'nin Belediye Başkanı Adayı Aykut Erdoğdu ile bir halk buluşmasında konuştu.

İmamoğlu, rakibi Murat Kurum'a yönelik sert eleştirilerde bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

Kurum’un Sözlerine Tepki:

"Seçimde öyle bir zafer kazanacağız ki şehit aileleri bayram edecek." Bu ifadelerle sanki biz düşman ordusuyuzmuşuz gibi bir savaş ilan etti. Allah akıl versin sana. Ben sana bir şey söyleyeyim; dersine çalışmayan ithal aday, tepetaklak gidiyorsun. 31 Mart'ı çıkartabilir misin, emin değilim. Tavsiyede bulunayım; bir kere seçim kazanmak zafer kazanmak değildir. Zafer birilerine karşı kurulan üstünlüktür. Birilerini teslim almak, onlara hakim olmaktır. Belli ki seçimleri, İstanbulluları teslim almak gibi görüyorsun.

Belediyecilikte Rakip Bulamamaları:

Belediyecilikte rakip olabilecek birini bulamadıkları için şimdi bu seçimi, yerel seçim alanından çıkarmaya çalışıyorlar. Her seçimden önce yaptıkları gibi ne yapıyorlar? Hemen milli duyguları, inançları istismar ediyorlar. Geçen dersine çalışmayan rakibimin bir konuşmasını dinledim. Dersine hiç çalışmıyor. Diyor ki; ‘seçimde öyle bir zafer kazanacağız ki şehit aileleri bayram edecek.’ Bak, bak, bak, bak, bak. Sanki biz düşman ordusuyuz. Bir savaş ilan etti. Allah akıl versin sana.

Kanal İstanbul Projesi ve Kurum'un Tutumu:

Gizli gizli de değil, yangından mal kaçırır gibi 6.5 milyar liralık Dursunköy'de tam beton kanal güzergahında ihale yaptılar. İthal aday diyor ki; ‘ beni şantiyelerde göreceksiniz.’ Doğru, ama İstanbulluların şantiyelerinde değil senin niyetin beton kanalın şantiyelerinde şantiye şefi olmak. Ama seni biz oraya şantiye şefi de yapmayacağız. Çünkü biz İstanbul'a o ihanet projesini, Kanal İstanbul projesini yaptırmayacağız.

Seçimdeki İki Seçenek:

Önünüzde sadece iki seçenek var. İstanbul ya ihmal, israf, ihanet devrine dönecek ya da icraat, hizmet, yatırım yolunda yürüyecek. İstanbul ya yeniden ayrımcılığın, partizanlığın pençesine düşecek ya da adalet ve kardeşlik yolunda ilerleyecek. İstanbul ya tam gaz geri ya da tam yol ileri diyecek.

Avukatlara Çağrı:

31 Mart günü hiçbir gücün sandığı ele geçirmesine fırsat vermediniz, yine vermeyin. İstanbul'da seçim güvenliğini sağlamak için görev alın.

İmamoğlu'nun konuşması, Kurum'un seçim kampanyası ve Kanal İstanbul projesi gibi konulara sert eleştirilerle doluydu.