İNTİHARIN VE KAÇMANIN YOLUNU ARAMIŞ

TAKİP ET

Fon vurgunu davası kapsamında yargılanan Seçil Erzan'ın telefon incelemesi sonucunda ortaya çıkan bilgiler, dikkat çekici detayları gün yüzüne çıkardı.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyaya eklenen bilirkişi raporuna göre, Erzan'ın internet arama geçmişinde, ülkeden kaçma yollarını araştırdığı, suçlu iadesi yapmayan ülkeleri belirlemeye çalıştığı ve hatta "Hangi ilaç öldürür?", "İntihar çeşitleri", "Kendini asma" gibi endişe verici aramalar yaptığı tespit edildi.

Raporda, 21 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Erzan'ın telefonunda yapılan incelemeler sonucunda, çeşitli intihar yöntemleri hakkında bilgi araştırması yaptığına dair kayıtlar bulunduğu belirtildi. Ayrıca, kaçış planları yapmak adına ülkeler arası suçlu iadesi konusunda bilgi almak istediği ifade edildi.

Telefonunda silinen fotoğraflar da raporda yer aldı. Bu fotoğraflar arasında, müştekilere ait ödeme kayıtları ve senetlerin yanı sıra, bazı kişilerin isimleri de bulunuyordu. Ayrıca, Erzan'ın müşteki Volkan Bahçekapılı ile yaptığı konuşmada, karşılıklı suçlamaların olduğu ve hoca adlı bir kişiden bahsedildiği belirtildi.

Erzan'ın yanı sıra Ali ve Atilla Yörük'ün de telefon incelemeleri yapıldı. Ancak, 9 Nisan 2023 tarihinden önceki telefon kayıtlarının silinmiş olduğu tespit edildi. Ayrıca, Ali Yörük'ün rehberinde olmayan bir numaradan gelen mesajda, "Sizi o zaman uyardım. Devam ettiyseniz takibi vardır, yanarsınız." ifadelerinin yer aldığı kaydedildi.

Bu gelişmelerin ardından Seçil Erzan hakkındaki talep edilen ceza miktarının yükseldiği belirtildi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın detayları kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi Seçil Erzan Atilla Yörük