İSABETLİ KARARLA CİNNETİ SONLANDIRDI

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Van'da yaşanan mazbata kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: YSK, isabetli kararla cinneti sonlandırdı

Yazıcı, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) oy çokluğuyla aldığı kararı değerlendirerek, "Van ilimizdeki belediye başkanı seçimiyle ilgili 1 Nisan günü yaşanan sıkıntılı süreci, YSK'nin verdiği isabetli kararla sonlandırdığını görüyoruz. Yüksek Kurul ve sayın üyelerini içtenlikle kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), seçimleri yüzde 55 oy alarak kazandığı halde seçilme yeterliliğinin düşürülerek mazbatanın AKP'li aday Abdulahat Arvas'a verilmesine itiraz etmişti. Bu süreçte Van'da protestolar yaşanmıştı. DEM Parti de Van İl Seçim Kurulu'nun aldığı kararı YSK'ye taşımıştı. YSK, oy çokluğuyla DEM Parti'nin itirazını kabul ederek mazbatayı DEM Parti adayına vermişti. Bu kararla cinnet halinin önüne geçilmiş oldu.

Yazıcı'nın açıklamalarıyla, YSK'nin aldığı kararın toplumsal huzur açısından önemli bir adım olduğu vurgulanmış oldu. Van'da yaşanan krizin, YSK'nin objektif ve tarafsız kararıyla sona erdiği belirtiliyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı Van Mazbata