İSLAM DÜŞMANI IRKÇI GÖZALTINA ALINDI

TAKİP ET

Hollanda'da ırkçı ve aşırı sağcı PEGIDA hareketinin lideri olan Edwin Wagensveld, Kur'an-ı Kerim'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Hollanda polisinin yaptığı açıklamada, Wagensveld'in Kur'an-ı Kerim'i köpek tasmasına takarak salladığı ve yerlerde sürüklediği belirtildi. Geçen hafta Arnhem Belediyesi tarafından Kur'an-ı Kerim'e hakaret nedeniyle kendisi için konulan eylem yasağını ihlal ettiği için mahkemede gözaltına alındı.

Arnhem Belediyesi geçen hafta Wagensveld'in planladığı Kur'an-ı Kerim yakma eylemini kamu düzeninin bozulması ve tehlikeye girmesi nedeniyle yasaklamıştı. Ancak Wagensveld, yasağa rağmen sosyal medya hesabından kente gelip eylemi gerçekleştireceğini duyurmuştu. Bunun üzerine Arnhem Belediyesi kendisine 6 aylığına bölgeye giriş yasağı getirmişti.

Wagensveld'in Arnhem kentinde planladığı Kur'an-ı Kerim yakma eylemi geçen yılın Ocak ayında polis müdahalesiyle sonuçlanmış ve arbede çıkmıştı. Benzer şekilde, daha önce Rotterdam ve Lahey gibi farklı kentlerde de benzer eylemler düzenlemiş ve polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Wagensveld'in bu tür provokatif eylemleri, kamu düzenini ve güvenliğini tehdit ettiği için ülkede ciddi endişelere neden olmuştu. Hollanda'da, kamu düzenini tehlikeye atan eylemlere karşı sıkı yasal düzenlemeler bulunmakta ve bu tür eylemler polis müdahalesiyle engellenmektedir.

PEGIDA hareketinin lideri olan Edwin Wagensveld Kuran-ı Kerim