İSRAİL'LE TİCARETİ DURDUR

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Bayraklı ilçesinde düzenlenen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Erdoğan'a: Filistin'e Destek İçin İsrail'le Ticareti Durdur

Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki mitinginde "İsrail'le ticareti durdur, Ticaret durmadan zulüm bitmez" pankartı taşıyanların gözaltına alındığına dikkat çekti.

Bayraklı Belediyesi Matematik Parkı'nda gerçekleştirilen iftar programına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal ve çok sayıda partili katıldı.

Özgür Özel, konuşmasında öncelikle Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek başladı. Ardından, Erdoğan'ın dünki mitinginde yaşanan olaya değindi. "Gözaltına alınan arkadaşların arkasındayız." diyen Özel, Filistin'e destek için İsrail'le ticareti durdurma çağrısında bulundu.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, "Meydanlara gelen, tepki gösteren gençleri gözaltına alma. Filistin'e sahip çıkanları gözaltına alma. Bunların gereğini yap." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, "Filistin'de akan kan durmalı." diyen Özel, Türkiye'nin tarihinde Filistin davasının her zaman önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Özel, Türk solunun asla ve asla Filistin davasına uzak olmadığını belirtti ve İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı zulme son verilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsrail Ticaret