İSTANBUL'DA 29 ÖLÜMLÜ YANGIN FACİASI

TAKİP ET

İstanbul'da Gayrettepe semtinde bulunan Masquerade isimli gece kulübünde tadilat nedeniyle çıkan yangın sonucunda en az 29 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yangının kontrol altına alındığını duyurdu ve soğutma işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Yangının çıkış nedeni hakkında ise henüz net bir bilgi verilmedi.

Olayın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, idari soruşturma başlatıldığını ve 2 mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yangınla ilgili 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

İstanbul Valisi Davut Gül, yangının binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekanda çıktığını ve tadilat dolayısıyla çalışanların hayatını kaybettiğini belirtti. Binada tadilat yapıldığı ve 1987'de alınan bir ruhsatın bulunduğunu ifade etti.

Yangından kurtulan bir işçi, içeride kimyasal bir madde olmadığını ve ses yalıtım cihazlarının tutuşmuş olabileceğini söyledi. İşçi, içerde çalışan ustaların ve personelin bulunduğunu aktardı.

Bir başka tanık ise yangının sebebini klima gazının patlaması olarak öne sürdü ve 3 arkadaşını yangında kaybettiğini belirtti.

Yangının çıkış nedeni ve detaylarıyla ilgili soruşturma devam etmekte, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalar sürmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Yangın Ölam Ölüm Gayrettepe Masquerade