İSTANBUL'DA NEFES KESEN CASUS OPERASYONU

TAKİP ET

İstanbul'da Casus Operasyon: MOSSAD Ajanına Bilgi Sızdıran 7 Şüpheli Gözaltında

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ortak operasyonla, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi sızdırdığı belirlenen 7 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda dikkat çeken isimlerden biri, eski emniyet müdürü Hamza Turhan Ayberk oldu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, MOSSAD'a bilgi sattığı iddia edilen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda aralarında eski emniyet müdürü Hamza Turhan Ayberk'in de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

MOSSAD'a bilgi sızdırdığı belirlenen Ayberk'in, özel dedektiflik yaptığı ve para karşılığı MOSSAD'a bilgi sağladığı tespit edildi. Ayberk'in, televizyonlarda sabah programlarına katıldığı ve çeşitli medya platformlarında görüşlerine başvurulan bir isim olduğu biliniyor.

MOSSAD'ın "Victoria" kod adlı ajanı aracılığıyla Ayberk ile iletişime geçtiği ve Türkiye'deki Orta Doğulu kişiler ve şirketler hakkında bilgi derlemesi için ekip kurduğu belirlendi. Ayberk'in 2019 yılında Belgrad'da MOSSAD tarafından yapılan eğitimle görevlendirildiği ve bu süreçte kripto paralar aracılığıyla ödemeleri aldığı ortaya çıktı.

Ayberk'in sadece bilgi sızdırmakla kalmayıp, aynı zamanda hedeflerinin araçlarına takip cihazları yerleştirerek MOSSAD'a anlık konum bilgilerini ilettiği, bu kişilere tacizde bulunduğu ve tehditler savurduğu belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yapılan operasyonla ilgili olarak basına açıklama yapmazken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Uluslararası casusluk faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik İstanbul’da eş zamanlı olarak İsrail İstihbarat unsurlarına karşı düzenlenen Köstebek-2 operasyonunda 7 şüpheli yakalandı" dedi.

Operasyon sonucunda ele geçirilen materyaller arasında ruhsatsız tabancalar, uyuşturucu maddeler, dinleme cihazları ve dijital belgeler de bulunuyor. Operasyonun detayları ve şüphelilerin hukuki süreci merakla bekleniyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü eski emniyet müdürü Hamza Turhan Ayberk MOSSAD Victoria