İSTANBUL DEPREMİ 6.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLACAK

TAKİP ET

Milyonlarca vatandaşın korkuyla beklediği İstanbul depremi hakkında uzmanlardan yeni bir açıklama geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, depremin büyüklüğünün 6.4 olacağını belirterek önemli bir açıklamada bulundu.

Beklenen Büyük İstanbul Depremi 6.4 Büyüklüğünde Olacak!

HAFİZE SÖNMEZ

İSTANBUL - Kahramanmaraş merkezli yaşanan facia depremlerin ardından binlerce vatandaş hayatını kaybederken 11 ilde büyük tahribat oluştu. Henüz o depremin yaraları sarılmazken gözler, uzun yıllardır konuşulan ve beklenen İstanbul depremine çevrildi.

Uzmanlar, beklenen büyük İstanbul depremi için net bir tarih veremese de zamanın daraldığı konusunda uyarıyor. İstanbul depremi için net tarih verilmesi mümkün olmazken Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "İstanbul'u bekleyen depremin zamanı belli olmasa da büyüklüğü 6.4'tür" ifadelerini kullandı.

Bektaş'ın değerlendirmesi, Kuzey Marmara Fayı'nın durumuna dayanıyor. Bu fay hattı, San Andreas Fayı gibi büyük depremler arasında sürünüp, büyük deprem enerjisi biriktiremeden kısa aralıklarla orta büyüklükte depremler üretebilir.

İstanbul'u bekleyen depremin büyüklüğünün 6.4 olacağına dair yapılan bu açıklama, şehirde yaşayan milyonlarca insanı derinden etkileyecek.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş Beklenen İstanbul Depremi