İŞTE MUTLU KADININ MUTLULUK SIRRI

TAKİP ET

Yeni bir araştırma, kadınların ilişkilerinden ne kadar memnun olduklarını ve bunun neye bağlı olduğunu ortaya çıkardı.

İlişkilerinde Mutlu Olan Kadınların Sırrı: Fiziksel Temas

Yapılan yeni bir araştırma, kadınların ilişkilerinden ne kadar memnun olduklarını ve mutluluklarının sırrını ortaya koydu. Araştırmaya göre, sarılma ve fiziksel temas, kadınların ilişkilerindeki memnuniyeti artırıyor.

Yaşları 18 ile 72 arasında değişen binin üzerinde kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre, şefkatli dokunuşlar, ilişkilerdeki tatmini olumlu yönde etkiliyor. Sarılma, el tutma, okşama, masaj yapma gibi fiziksel temasların düzenli olarak deneyimlenmesi, kadınların vücut tatminini artırıyor.

Araştırmacılar, partnerlerinden şefkatli dokunuşları daha fazla deneyimleyen kadınların ilişkilerinden daha tatmin olduklarını ve cinsel, bedensel tatmin düzeylerinin yüksek olduğunu belirtiyor. Bu tür dokunuşların, romantik partnerin duygusal mesajlarını ileterek beden imajını olumlu yönde etkilediği ifade ediliyor.

Araştırma, gönüllü bir şekilde gerçekleşen el ele tutuşma ve sarılmanın bireyin bedeniyle ilgili rahatlık hissini artırdığını da ortaya koyuyor. Fiziksel temasın, ilişkideki iletişimi güçlendirdiği ve duygusal bağları kuvvetlendirdiği vurgulanıyor.

Güven iletişim saygı sevgi Mutluluk Sır