İYİ PARTİ'DE BAŞKANLIK YARIŞI KIZIŞTI

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 27 Nisan'daki Olağanüstü Genel Kurul'da aday olmayacağını açıklamasının ardından parti içinde liderlik yarışı hız kazandı. İşte adaylık açıklaması yapan önemli isimler:

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada aday olduğunu duyurdu. Aydın, parti içinde yapılan istişareler sonucunda bu karara vardığını belirtti.

Koray Aydın, adaylığıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "İYİ Parti'miz, 27 Nisan 2024 tarihinde Seçimli Olağanüstü Kurultay kararı almıştır. Bu bağlamda kararın alındığı günden bu yana milletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz, il ve ilçe başkanlarımız, kurultay delegelerimiz ve partimize emek vermiş pek çok dava arkadaşımızla yürüttüğümüz istişareler sonucunda Genel Başkan adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım."

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da adaylık kararını açıkladı. Dervişoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Böylesini kritik bir eşikte gelişmelere kayıtsız kalmam ve tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak durmam mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın da Akşener'in adaylık kararından önce aday olacağını duyurdu. Akalın, resmi açıklamasını bugün saat 13.00'te parti genel merkezinde yapacağı toplantı ile kamuoyuyla paylaşacak.

İYİ Parti lideri Meral Akşener İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu Ayrıca İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın