KANLI SALDIRIDA ŞU ANA KADAR 40 ÖLÜ VAR

TAKİP ET

Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonuna düzenlenen silahlı saldırı sonucunda ölü ve yaralı sayısı hızla artıyor. Ölü sayısı 40'a yükselirken, yaralı sayısı 100'den fazla olarak belirtiliyor.

Saldırının gerçekleştiği konser salonunun yakınındaki Crocus Belediye binasında da patlama yaşandığı bildirildi.

Savaş kıyafeti giymiş en az üç kişinin silahla ateş ettiği belirtilirken, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yapılan açıklamada bu trajik olayın sonucunda 40 kişinin hayatını kaybettiği ve 100'den fazla kişinin yaralandığı ifade edildi.

Olay yerine çok sayıda güvenlik gücü sevk edilirken, binada çıkan yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığı bildirildi. ABD'den yapılan açıklamada, Moskova'daki saldırıya ilişkin "görüntülerin korkunç" olduğu belirtildi ve Moskova'daki ABD vatandaşlarına, bulundukları yerlerde kalmaları tavsiye edildi. Ancak, şu an için saldırının Ukrayna'nın karıştığına dair herhangi bir delil bulunmadığı vurgulandı.

Bu saldırı öncesinde ABD, İngiltere ve diğer bazı Batı ülkelerinin yaklaşık 2 hafta önce Moskova'da olası bir terör saldırısına karşı vatandaşlarını uyarmış olduğu ortaya çıktı. Büyükelçiliklerden yapılan uyarıda, vatandaşların Rusya'da düzenlenecek herhangi bir etkinliğe katılmamaları önerilmişti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi Konser Salonu Silahlı saldırı Ölü yaralı Moskova