KEŞAN'DA KENT MÜZESİ AÇILDI

TAKİP ET

Keşan'ın tarihi mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalar yapan Keşan Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Kent Müzesi, 18 Mart 2024 Pazartesi günü resmi olarak açıldı.

Açılış törenine; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, AK Parti İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkanı Adnan İnan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve açılış konuşmasını Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu gerçekleştirdi. Helvacıoğlu, Kent Müzesi'nin Keşan için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, müzenin geçmişiyle ilgili bir anlam taşıdığını ve 5 yıl önce seçim vaatleri arasında yer aldığını ifade etti. Restorasyon çalışmalarının 1,5 yıl sürdüğünü ve müzenin yaşayan bir müze olması için çaba harcadıklarını vurguladı. Müzenin, Keşan'ın geçmişini, kültürünü ve sanatını gelecek nesillere aktarmak için bir merkez olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı da konuşmasında, Keşan Kent Müzesi'nin önemine vurgu yaparak, müzenin sadece bir eser olmadığını, aynı zamanda bir kültür merkezi haline geleceğini ifade etti. Müzenin Trakya'nın en güzel müzelerinden biri olacağını belirten Yazgı, belediyenin gösterdiği çaba ve iş birliği için teşekkür etti.

Açılış töreninin ardından Helvacıoğlu, Yazgı'ya teşekkür plaketi ve pul koleksiyonu takdim etti. Program, açılış kurdelesinin kesilmesi ve Kent Müzesi'nin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz Keşan Kent Müzesi Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu