KIBRIS'TA TUTUKLANAN TUTUKLANANA

TAKİP ET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde son günlerde yaşanan olaylar ülkede şaşkınlık yaratmaya devam ediyor.

"Kıbrıs'ta Ardı Ardına Gelen Tutuklamalar:

Eski Bakandan Sonra Emekli Korgeneral de Tutuklandı"

Milli Eğitim eski Bakanı Kemal Dürüst ve eşinin sahte diploma satma suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, ülkede bir tutuklama daha gerçekleşti. Bu kez KKTC eski Barış Kuvvetleri Komutanı emekli Korgeneral Ömer Paç, elektronik sigara tütünü kaçakçılığı iddiasıyla tutuklandı.

Paç, 2016-2017 yılları arasında KKTC'de görev yapmış ve Korgeneral rütbesinden emekliye ayrılmıştı. Öne sürülen iddialara göre, Paç'ın Lefkoşa Ercan Havalimanı'ndan üç valiz dolusu elektronik sigara tütünü çıkardığı, ancak tütünlere Ankara Esenboğa Havalimanı'nda el konulduğu belirlendi.

Polis memuru Gizem Dönmez, ihraç izni olmadan KKTC'den tütün çıkarıldığını belirterek, 22 Şubat 2024 günü sabah saat 06.00'da Ercan Havalimanı VIP yolcu gidiş bölümünden üç valiz ile 478 karton elektronik sigara tütünü çıkarıldığını açıkladı. El konulan tütünlerin sahibi olan Ömer Paç, aynı gün KKTC'ye dönerek gözaltına alındı ve mahkemece tutuklandı.

Emekli Korgeneral Ömer Paç, 1958 yılında Tokat Zile'de doğdu. 1979 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Paç, kariyeri boyunca çeşitli görevlerde bulundu ve 2017 yılında emekli oldu. 2010-2012 yılları arasında KKTC'de 39’uncu Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı ve KKK. Denetleme Başkanlığı görevinde bulundu. Paç, 2013'te Korgeneral rütbesine terfi etti ve ardından GATA ve KKTC Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunarak 2017'de emekli oldu.

Milli Eğitim eski Bakanı Kemal Dürüst Barış Kuvvetleri Komutanı emekli Korgeneral Ömer Paç Kıbrıs KKTC Polis memuru Gizem Dönmez