KİRAYI YÜKSEK BULAN ALMAN'A TAHLİYE ŞOKU

TAKİP ET

Ankara'daki Alman Okulu'nda görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel, kiraladığı evin sahibi tarafından yapılan fahiş kira artışını kabul etmeyince ev sahibi tarafından tahliye edilmek istendi. Ancak Appel, tahliye emrine itiraz etti.

Denissa Appel, 2022'de Ankara'daki Alman Okulu'nda çalışmak üzere Türkiye'ye geldi ve Etimesgut ilçesindeki Eryaman semtinde 6 bin 750 liraya 1+1 ev kiraladı.

Bir yıl sonra ev sahibi, kira bedeline yüzde 25'ten fazla bir artış talep etti. Appel, talep edilen yüksek kira artışını kabul etmeyince ev sahibi, Ankara Batı İcra Müdürlüğü aracılığıyla tahliye emri gönderdi.

Appel, tahliye taahhütnamesinin düzenlendiği tarihte herhangi bir evrak imzalamadığını, kontrat yapılırken kendisine imzalatılan boş bir evrak üzerinde daha sonra tahrifat yapıldığını iddia ederek, avukatı Kürşat Kaan Yıldırım aracılığıyla itirazda bulundu. Tahliye işlemi bu itiraz üzerine durduruldu.

Denissa Appel, Türkçe bilmemesi nedeniyle yaşadığı mağduriyeti dile getirerek, imzalatılan evrakların içeriğini anlamadığını belirtti. Avukat Yıldırım ise müvekkilinin yaşadığı durumun sıkça karşılaşılan bir durum olduğunu ve kiracıların benzer şekilde mağdur edildiğini ifade etti.

Yıldırım, kiracılara tavsiyesinde bulunarak, kira sözleşmeleri yapılırken boş taahhütnamelerin imzalanması durumunda bu durumu delil olarak saklamalarını önerdi.

Denissa Appel Yüksek kira Tahliye İtiraz Ankara