KOCAELİ VE SAKARYA'DA ÇEVRE FELAKETİ

TAKİP ET

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bir yol çalışması sırasında NATO'ya ait bir boru hattı delindi ve bu durum akaryakıt sızıntısına neden oldu. Sızan akaryakıt önce Maşukiye Deresi'ne ve daha sonra da Sapanca Gölü'ne karıştı.

Yetkililer, sızıntının gölün tamamına yayılmaması için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Dün akşam saatlerinde Kartepe ilçesi Maşukiye Mahallesi'nde gerçekleştirilen bir yol çalışması sırasında, NATO boru hattının bir bölümü delindi ve akaryakıt sızıntısı meydana geldi. İşçiler durumu fark ederek yetkililere haber verdiler. Bunun üzerine Kocaeli'den ekipler bölgeye sevk edildi ve hasar tespit çalışmalarına başladılar.

Ekipler, boru hattında meydana gelen hasarın boyutunu belirlemek için iş makinesi yardımıyla borunun bir kısmını açarak inceleme yaptılar. Burada biriken akaryakıt da tankere tahliye edildi. Tamir çalışmaları gece boyunca devam etti.

Artan basınç nedeniyle sızan akaryakıt önce Maşukiye Deresi'ne, oradan da Sapanca Gölü'ne karıştı. Göldeki kirliliğe müdahale etmek için Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri harekete geçti. Ekipler, su yüzeyine 'sosis' adı verilen malzemelerle barikat kurarak sızıntının yayılmasını engellemek için çalışmalarını sürdürdüler.

NATO Boru Hattı Kartepe Çevre felaketi