KOSKOCA VALİYİ RUHSAT MEMURU YAPTILAR

TAKİP ET

AKP'nin Diyarbakır'daki üç milletvekilinin, kanundaki kriterleri taşımadıkları halde, yandaşlarının silah ruhsatı alabilmesi için Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'yu gün aşırı aradıkları iddia ediliyor. Bu durum, Vali Su'nun rahatsızlık duymasına neden oldu.

AKP'li vekiller, kentteki genç nüfusun işsizliği, Şanlıurfa-Diyarbakır otobanı projesi gibi önemli konular yerine sadece silah ruhsatı için Vali'ye talepte bulunmaları tepki topladı. Yaklaşan seçim öncesi, AKP'li üç milletvekilinin referansıyla yüzlerce silah ruhsatının imzalandığı ortaya çıktı.

AKP Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz ve Suna Kepolu'nun, yandaşlarına silah ruhsatı alabilmek için yoğun çaba harcadıkları belirtiliyor. Bu çabalarda Vali Su'nun rahatsızlık duyduğu ifade ediliyor.

Üç milletvekilinin de gün aşırı silah ruhsatı talebinin artması, Vali'nin de tepkisine neden oldu. Milletvekillerinden referansı olmayanların dosyalarının ise uzun süredir bekletildiği bildiriliyor.

Vatandaşlar, milletvekillerinin silah ruhsatı imzalatmak yerine gençlerin işsizlik sorununa çözüm bulmaları gerektiğini belirtiyorlar. Ayrıca, Diyarbakır'a yapılması planlanan otoban projesinin 2035 yılına kadar ertelendiği de öğrenildi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Silah Ruhsatı Ak Partili vekiller