KURUM'U ÇEK YERİNE PİNOKYO'YU ADAY GÖSTER

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un "Gazze'den Somali'ye tüm dünya mazlumları, 31 Mart seçimlerini umutla bekliyor" ifadesine sert tepki gösterdi.

Özgür Özel'den Erdoğan'a Tepki: "Kurum'u Çek, Pinokyo'yu Aday Göster"

Özel, Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Murat Kurum’u çek, İstanbul’a Pinokyo’yu aday göster. Daha inandırıcı olursun, daha dürüst bir adayın olur, daha samimi bir adayın olur" dedi.

Özgür Özel, Bursa Osmangazi’deki ziyareti sırasında Murat Kurum'un sözlerini eleştirdi. Kurum'un "Gazze'den Somali'ye tüm dünya mazlumları, 31 Mart seçimlerini umutla bekliyor" ifadesini riyakarlıkla suçlayan Özel, bu sözlerin ucuz siyaset olduğunu belirtti. Ayrıca, Murat Kurum'u eleştirerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesi durumunda felaket olacağını iddia etti.

Özel, Erdoğan'a hitaben yaptığı çağrıda ise, "Bugün son gün, Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum: Murat Kurum’u çek, İstanbul’a Pinokyo’yu aday göster. Daha inandırıcı olursun, daha dürüst bir adayın olur, daha samimi bir adayın olur" ifadelerini kullandı.

Bu sırada geçmişte Sisi ile ilgili yaptığı eleştirileri hatırlatan Özel, Erdoğan'a, "Şimdi Sisi kim oldu?" sorusunu yöneltti ve AK Parti'nin Türkiye'ye verebilecek hiçbir şeyinin olmadığını savundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum Pinokyo Bursa Osmangaz Recep Tayyip Erdoğan