MADENCİ ŞEHİRLERİ ARTIK CHP'DE

TAKİP ET

CHP, Karadeniz Bölgesi'nde milliyetçi-muhafazakar seçmenin yoğun olduğu bölgelerde de oyunu artırdı ve önemli zaferler elde etti. Özellikle madenci kentleri olarak bilinen Zonguldak ve Bartın gibi yerlerde CHP'nin başarısı dikkat çekti.

Ayrıca Giresun, Amasya ve Kastamonu gibi illerde de CHP, seçimleri kazanarak iktidar partisine büyük oy kaybı yaşattı.

Zonguldak'ta CHP adayı Tahsin Erdem, büyük bir farkla seçimi kazandı ve madenci kentinin yeni belediye başkanı oldu. Benzer şekilde Bartın'da da CHP'nin adayı M. Rıza Yalçınkaya, seçimi önde tamamlayarak belediye başkanı seçildi.

Kastamonu'da CHP adayı Hasan Baltacı, 35 yıl aradan sonra belediye başkanlığına yeniden seçilirken, Giresun'da CHP adayı Fuat Köse, seçimi kazanarak zaferini kutladı. Amasya'da da CHP'nin adayı Turgay Sevindi, büyük bir sürprize imza atarak seçimleri kazandı.

Artvin'de CHP'li Bilgehan Erdem, Sinop'ta Metin Gürbüz ve Bolu'da Tanju Özcan gibi CHP adayları da seçimleri önde tamamlayarak başarı elde ettiler.

Bu zaferlerle birlikte AKP'nin Trabzon, Samsun, Rize, Ordu, Bayburt, Çorum, Düzce illerinde ve MHP'nin Gümüşhane, Tokat ve Çankırı illerinde kazandığı seçimlerin yanında CHP'nin elde ettiği zaferler, Karadeniz Bölgesi'nde siyasi dengelerin değiştiğini gösteriyor.

CHP adayı Tahsin Erdem CHP in adayı M. Rıza Yalçınkaya CHPli Bilgehan Erdem