MEB, BİLAL BEY'İN VAKFIYLA İŞBİRLİĞİ YAPACAK

TAKİP ET

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilal Erdoğan'ın Vakfı İle Eğitim İşbirliğine Gidiyor

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın mütevelli heyeti başkanlığını yaptığı İlim Yayma Vakfı ile "İlim Yayma Öğretmen Gelişim Sertifika Eğitim Programı" işbirliği protokolü imzaladı. İmza töreni, Ataşehir'deki bir otelde gerçekleşti.

Bilal Erdoğan, protokol töreninde yaptığı konuşmada, ataması yapılmayan öğretmenler konusuna değindi. "Eğitim denince 'atanamayan öğretmen' diye bir şey anlaşılıyorsa o zaman bizim eğitim sonuçlarını geliştirme imkanımız olmaz" dedi.

İlim Yayma Vakfı'nın Gücü ve Kamu Kaynakları: İlim Yayma Cemiyeti ve İlim Yayma Vakfı, AKP döneminde gücünü artırmış ve kamu kaynaklarından önemli destek almıştır. Vakfın başkanlığını yapan Bilal Erdoğan'ın liderliğindeki cemiyet, eğitim ve kültür faaliyetlerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda, İlim Yayma Cemiyeti ve İlim Yayma Vakfı, AKP'li belediyelerin destekleriyle bir dizi proje gerçekleştirmiştir.

Harcamalar ve Projeler:

İlim Yayma Cemiyeti'nin burs programlarına destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi.

İlim Yayma Cemiyeti'nin Balıkesir'deki binasının konferans salonunu düzenleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi.

Mersin Yenişehir Belediyesi'nin İlim Yayma Cemiyeti'ne ait kursun güçlendirilmesi ve onarımını üstlenmesi.

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin İlim Yayma Vakfı'na yaptığı yurt yatırımı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin İlim Yayma Cemiyeti'ne ait yurt binasının tamamlanması için destek olması.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin İlim Yayma Cemiyeti binasının tadilat masraflarını karşılaması.

Bu harcamaların toplamı 33 milyon 625 bin 570 TL'ye ulaşmıştır. İlim Yayma Vakfı'nın ve İlim Yayma Cemiyeti'nin kamu kaynaklarından bu ölçüde destek alması, vakfın etkinliğini artırmasına ve projelerini hayata geçirmesine olanak tanımaktadır.

Sonuç: İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İlim Yayma Vakfı ile protokol imzalaması, eğitim alanında yapılan işbirliklerine bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, bu tür işbirliklerinin kamusal denetim ve şeffaflık ilkelerine uygun bir şekilde yürütülmesi önemlidir.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa Bilal Erdoğan İlim Yayma Vakfı İlim Yayma Öğretmen Gelişim Sertifika Eğitim Programı protokol