MEB'İN YOL HARİTASINDA ÖĞRENCİYE YER YOK

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son PISA 2022 verilerine göre, Türkiye'de her beş öğrenciden birinin haftada en az bir kere parası olmadığı için okulda yemek yiyemediği gerçeğine rağmen, 2024-2028 dönemine yönelik yol haritasında ücretsiz yemek uygulamasına yer vermedi.

CHP Milletvekili Murat Emir, MEB'in kaynakları çocukların yararına kullanmak yerine cemaatlere aktarmayı tercih ettiğini belirtti.

CHP'li Murat Emir, MEB'in 2022-2023 eğitim öğretim yılında yalnızca bir dönem verdiği ücretsiz yemek uygulamasının sessiz sedasız kaldırılmasına tepki gösterdi. Gelişme çağındaki çocuklarda yeterli ve dengeli beslenmenin önemine vurgu yaparak, MEB'in kaynak kullanım tercihlerini eleştirdi. Emir, MEB'in sağlıklı beslenme için yapılacak çalışmaları unuttuğunu belirtti.

Emir, Türkiye'nin sefalet endeksinde dünya genelinde 10'uncu sırada yer aldığını ve yetersiz beslenmenin ilerleyen dönemlerde çocuklarda sağlık sorunlarına yol açabileceğini dile getirdi. Ücretsiz öğün uygulamasının önemine vurgu yaparak, bunun okul öncesi eğitimden başlayarak yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Emir, Milli Eğitim Bakanı'nın STK'larla olan ücretli iş birliklerine devam ederken çocukların ücretsiz bir öğününe kaynak ayırmadığını ve bunun cemaatlere kaynak akıtmaktan öteye gitmediğini belirtti.

CHP Milletvekili Murat Emir MEB öğrenci